Iitin Golfseura ry | 3.6.2021

IGS Seuran kilpailuista

 

Seuran järjestämistä kilpailuista on liikkeellä erilaisia käsityksiä. On jopa esitetty, ettei seura enää järjestä kilpailuja.  Tämä tieto on väärä.  Seura järjestää kilpailuja kuten aikaisempinakin vuosina. 

Seuran hallitus suunnittelee talvella kesän kilpailuohjelman ja laatii kilpailukalenterin.  Tänä vuonna seura järjestää mestaruuskilpailut, reikäpelikilpailut ja kuukausikilpailut.  Perinteisistä kausikilpailuista järjestetään tänä kesänä avauskilpailu, joka nyt pelattiin juhlakilpailuna, illanvirkut, aamuvirkut ja kinkkukilpailu. Kausikilpailusarjaa ei tänä vuonna järjestetä, koska osanottajia viimevuonna oli vain muutamia. Näiden tilalle kilpailukalenteriin on lisätty Scramble- kilpailuja, joita tänä kesänä on kerran kuukaudessa.  Muita seuran kilpailuja ovat ainakin Ladies Open, Ulpun puolikas ja Juhannustapahtuma.

Aikaisempina vuosina on pelattu myös viikkokilpailuja, joihin seura on hankkinut palkintoja eri yrityksiltä. Näitä viikkokilpailuja voidaan toki jatkossakin järjestää, jos vain joku tai jotkut seuran jäsenistä ottavat tehtäväkseen palkintojen hankkimisen.

Seuran kilpailuja on vaikea järjestää talkoovoimin, koska vapaaehtoisi talkoolaisia ei ole. Tästä syystä kilpailujen käytännön järjestelyt on annettu yhtiön tehtäväksi. Yhtiö laatii kilpailukutsut, perustaa kilpailut NexGolfiin ja huolehtii tuloslaskennasta.  Yhtiö hankkii myös palkinnot ja järjestää tarjoilut niihin kilpailuihin, joissa tarjoilua on.  Korvaukseksi yhtiö saa kilpailujen järjestelystä kilpailumaksut.  Seuran järjestämistä kilpailuista seura ei saa tuottoa, mutta ei niistä myöskään tule seuralle tappiota. 

Jonkin verran on tullut kritiikkiä siitä, miksei kaikissa seuran kilpailuissa ole kilpailujohtajaa tai tuomaria. Kritiikki on aiheellista, mutta sen esittäjä voisi vilkaista peiliin ja miettiä voisiko itse ryhtyä kilpailun johtajaksi tai käydä tuomarikoulutuksen.

Seuralla on liki 650 jäsentä.  Tässä joukossa on eri alojen asiantuntijoita ja monenlaisia osaajia. Olisi hienoa, jos voisimme yhdistää voimamme ja yhdessä kehittää seuratoimintaa niin, että meillä kaikilla olisi hyvä olla tässä golfyhteisössä.  

Aurinkoista kesää!

Pekka Karvonen
Iitin Golfseura ry:n puheenjohtaja

 

Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, saat uutiskirjeemme ajoittain sähköpostiisi. Se on täysin ilmainen ja voit perua tilauksen halutessasi.