Iitin Golfseura ry | 9.10.2018

Seuran puheenjohtajan syysterveiset

Näin golfkauden päättyessä on hyvä luoda katsaus menneeseen kauteen sekä suunnitella jo hieman tulevaa.

Kuuma kesä 2018 

Takana on erittäin poikkeuksellinen kuuma kesä:  Koko kesä on voitu pelata shortseissa ja sateenvarjoakin on tarvittu vain aurinkosuojana.  Lämpimästä kesästä huolimatta pelaajamäärät ovat kuitenkin vähentyneet viimevuodesta.  Ilmiö on samansuuntainen muillakin kentillä.  Toivottavasti pelikierrosten määrän väheneminen johtuu kesän helteistä ja olisi vain tilapäistä. 

Täytyy kuitenkin tunnustaa se tosiasia, että golf-harrastajien määrä vähenee lähivuosina, jo siitäkin syystä, että nuoremmat ikäluokat ovat vanhempia ikäluokkia pienempiä.  Harrastajien väheneminen asettaa jatkossa haasteita niin golf-yhtiöille kuin seuratoiminnallekin.  

Golfharrastuksen lisääntyminen on kuitenkin mahdollista, jos golfin terveysvaikutukset ymmärrettäisiin laajemmin. Golf on hyvää kuntoliikuntaa ja lisää fyysistä ja henkistä vireyttä.  Tätä tietoa meidän jäsenten tulisi levittää eteenpäin ja houkutella uusia pelaajia tämän terveellisen ja mukavan harrastuksen pariin. 

Tänä kesänä on saatu pelata Iitissä koko kesä todella hyväkuntoisella kentällä, kiitos siitä kenttähenkilökunnalle.   Kiitos myös seuran jäsenille, jotka ovat olleet mukana kenttätalkoissa tai avustaneet kilpailujen järjestelyissä. 

Tänä kesänä Iitin golfkentällä pelattiin muutamia uusia kilpailuja mm juniorien Future Tourin osakilpailu sekä sairaalagolfin SM-kilpailut, näiden järjestelyissä seuran jäsenet olivat kiitettävästi mukana.  Kilpailujen läpiviennistä saatiin positiivista palautetta. Tämä antaa meille rohkeutta hakea myös muita isompia kilpailuja tuleville vuosille. 

Seuran syyskokous

Nyt syksyllä meidän täytyy kääntää katsetta jo tulevaan vuoteen. Seuran syyskokous pidetään 30.11.2018 tällä kertaa golfklubilla, siitä erillinen kutsu lähempänä. 

Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi myös mm. seuran sääntömuutos. Sääntömuutoksen keskeisin asia on johtokunnan jäsenten määrän muuttaminen. Nykyisin johtokuntaan kuuluu 8 jäsentä, uudessa esityksessä jäsenmäärä voi vaihdella 4 – 8.  Viimevuosina on ollut vaikeuksia löytää seuran johtokuntaan uusia jäseniä, sääntömuutoksen jälkeen johtokunta on toimintakykyinen pienemmälläkin jäsenmäärällä. 

Ensivuoden toimita tulee pitkälti olemaan viimevuosien tapainen. Kilpailujen osanottajien määrät ovat tänä kesänä vähentyneet ja se merkitsee jatkossa kilpailujen vähentämistä ja yhdistämistä. Tällä hetkellä seuran toimintaan ( kilpailuihin, talkoisiin, kokouksiin yms. tapahtumiin ) osallistuu vain pieni osa seuran jäsenistä.  Toimintaa tulisi kehittää jatkossa niin, että yhä useampi voisi tulla mukaan toimintaan.  Miten tämä toteutetaan, siihen tarvitaan uusia ideoita ja ajatuksia jäsenistöltä.

Seniori- ja klubitoimikuntien pitkäaikaiset vetäjät, Kirsti ja Arja eivät jatka enää ensikauteen.  Tässä vaiheessa haluan lausua Kirstille ja Arjalle omasta ja seuran puolesta suuret kiitokset seuran eteen tehdystä pitkäaikaisesta pyyteettömästä työstä.

Koska uusi sääntömuutos tulee voimaan vasta kun se on rekisteröity, täytyy syyskokouksessa vielä valita johtokuntaan erovuorossa olevien tilalle uudet jäsenet.  Aktiivisia toimijoita tarvitaan Johtokunnan lisäksi myös eri toimikuntiin. Jos olet halukas toimimaan näissä tehtävissä, ota yhteyttä minuun tai nykyisiin johtokunnan jäseniin.

Syyskokouksessa hyväksytään myös ensivuoden talousarvio. Viimevuoden syyskokouksessa ei haluttu jäsenmaksua korottaa vaan hyväksyttiin tappiollinen talousarvio.  Näin ei kuitenkaan seuran toimintaa voida jatkaa vaan talous täytyy saada tasapainoon.  Seuran suurimmat menot ovat jäsenmaksu Golf-liitolle, kenttäsopimusmaksu, seuran osakkeiden hoitomaksut sekä tavanomaiset hallintokulut.  Seuralla ei ole tällä hetkellä palkattua henkilökuntaa. Tulopuolella ainoa merkittävä tulolähde on jäsenmaksutuotot.  Tämän yhtälön tasapainottaminen ei valitettavasti onnistu ilman jäsenmaksujen korotusta.    

Syyskokouksessa käsitellään meitä kaikkia koskevia asioita, joten tervetuloa mukaan tekemään päätöksiä.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille Iitin Golfseuran jäsenille oikein mukavaa ja aurinkoista syksyä.

 

Pekka Karvonen
Iitin Golseura ry:n puheenjohtaja

 

Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, saat uutiskirjeemme ajoittain sähköpostiisi. Se on täysin ilmainen ja voit perua tilauksen halutessasi.