Iitin Golfseura ry | 2.2.2021

Seuran puheenjohtajan mietteitä 2.2.

SEURAN PUHEENJOHTAJAN MIETTEITÄ

Kilpailu- ja tapahtumakyselyn sekä Pelaaja Ensin kyselyn palautteet:

Viime syksynä seuran jäsenet vastasivat useampaankin kyselyyn koskien Iitin Golfseuran toimintaa. Syksynä jäsenistölle lähetettiin kilpailu- ja tapahtumakysely ja kesällä Pelaaja Ensin -kysely.

Kilpailu- ja tapahtumakyselyyn vastasi 35 henkeä, siis vajaa 6 % IGS jäsenistöstä. Valtaosa vastanneista oli miehiä ja senioripelaajia. Kyselyn tulokset heijastivatkin jonkin verran aktiivikilpailijoiden mielipidettä. Vastaajista reilu enemmistö oli tyytyväisiä toimintaan, mutta aika paljon oli myös tyytymättömiä ja osa jopa erittäin tyytymättömiä.

Pelaaja Ensin –kyselyyn vastasi kaikkiaan 99 jäsentä. Siis noin 21 % golfseuramme jäsenistä.

Kiitos kaikille kyselyihin vastanneille!

Palautteiden perusteella tehtyjä päätelmiä:

Palautteiden vastausprosentit ovat pieniä eivätkä siten voi toimia koko toimintamme pohjana. Meillä on seurassa liki 630 jäsentä ja varmasti saman verran erilaisia mielipiteitä, näkemyksiä ja toiveita miten seuran toimintaa tulisi järjestää. Kaikilla meillä on tapamme harrastaa golfia tai kilpailla ja näin pitääkin olla. 

Palautteen perusteella olen jakanut seuramme jäsenet erilaisiin ryhmiin, joilla on erilaisia tavoitteita ja toiveita kilpailujen ja tapahtumien suhteen: 

Kilpapelaajien toiveet: Lyönti ja scratch-sarjat kiinnostavat. Pelitahdin tulisi olla nopeaa. Kilpailuihin toivotaan tuomaria sekä valvojaa. Palkinnot motivoivat osallistumaan.  Pieni mutta aktiivinen ryhmä, ehkä noin parikymmentä pelaajaa.

Klubipelaajien toiveet: Pelaavat mieluummin tasoituksellisia pb-kilpailuja. Aluetour- ja  GKS-kilpailut, seuraottelut ym. tapahtumat kiinnostavat. Kilpailu koetaan enemmän sosiaalisena tapahtumana, jossa tavataan tuttuja, tutustutaan uusiin pelaajiin ja eri kenttiin.  Edellistä hieman suurempi ryhmä.

Scramble pelaajien toiveita: Pelimuoto on suosittu ja niitä on toivottu lisää.  Pelimuoto on mukavaa yhdessäoloa kavereiden seurassa. Kilpailussa paljon onnistumisia, oma huono lyönti ei haittaa, kaveri voi aina parantaa. Pelimuotona hidas, mutta se ei tunnu haittaavan. Pelataan yleensä aina leikatuilla tasoituksilla, josta huonommilla tasoituksilla pelaavat kärsivät ja siten ei välttämättä heitä kiinnosta. Tähän ryhmään kuuluu pelaajia molemmista edellisistä ryhmistä.

Korkean tasoituksen pelaajien toiveet: Toivotaan kilpailuja , joissa voidaan opetella kilpailutoimintaa ja kuitenkin olisi mahdollista pärjätä. Vaikka 9-reiän kilpailuja, joissa tasoitusryhmä olisi 36-54. Samalla voisi olla opastusta säännöistä ja pistelaskusta. Kaikkiaan tähän tasoitusryhmään kuuluu yli kolmasosa koko jäsenkunnasta (n. 220 jäsentä). Potentiaalia siis on, mutta se, kuinka moni haluaa näihin kilpailuihin osallistua, tiedetään vasta kun näitä kilpailuja järjestetään.

Jäsenet, jotka eivät kilpaile: Tämä on ehdottomasti suurin ryhmä, arviolta liki 90 % jäsenkunnasta. Tässä ryhmässä toivotaan erilaisia muita tapahtumia, harjoituksia, talkoita yms. Osa toivoo, ettei kilpailuja järjestettäisi ollenkaan, koska kilpailut sulkevat kentän ja haittaavat ajanvarausta.

Muita vastauksissa esiin tulleita toiveita:

Vastauksissa toivottiin parempia palkintoja ja useammalle kilpailijalle. Esitettiin myös toiveita, että palkintojen suuruus ja kuinka monta palkitaan, tulisi olla tiedossa jo kilpailukutsussa. Toivottiin myös kilpailuihin tuomareita ja valvojia.  

Yhteenveto näistä:

Seura pyrkii tarjoamaan kilpailuja ja toimintaa kaikille näille eri ryhmille ja pelaajien erilaisia toiveita pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan. Kuitenkaan ei voida kaikkia toiveita toteuttaa eikä mitään ryhmää tai kilpailumuotoa asettaa etusijalle tai suosia muiden kustannuksella. Seuran hallitus joutuu hakemaan kompromisseja ja tasapainottelemaan erilaisten toiveiden välillä.

Palkintojen suuruus sekä palkittavien määrä on riippuvainen aina osanottajamäärästä. Jos kilpailun sarjassa on vain 5-10 kilpailijaa, ei palkintoja yksinkertaisesti kovin monelle riitä. Toki joissakin isommissa kilpailuissa voitaisiin palkintojen suuruudet ilmoittaa jo etukäteen, näin nähtäisi lisääkö se mielenkiintoa kilpailuja kohtaan.

Tavoitteena on, että kilpailuissa olisi aina tuomari, mutta pienenä seurana meillä ei liikoja tuomaritaitoisia ole. Meidän täytyy saada seuran jäsenistä lisää vapaaehtoisia tuomareita ja valvojia, jotta nämä toiveet toteutuvat. 

Golf on laji, jota voi harrastaa monin eri tavoin. Siispä myös näkemyksiä siitä, miten seuran toimintaa tulisi painottaa, on monia. Seuran tavoitteena on järjestää tapahtumia ja kilpailuja koko jäsenkunnalle ja joskus tämä tarkoittaa sitä, että emme pysty miellyttämään jokaista. Kaikkien jäsenten toiveet ovat meille kuitenkin hyvin arvokkaita.  

Mukavaa lopputalvea, pysykää terveinä!

Pekka Karvonen
Iitin Golfseura ry:n puheenjohtaja 

Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, saat uutiskirjeemme ajoittain sähköpostiisi. Se on täysin ilmainen ja voit perua tilauksen halutessasi.